Известие

Collapse
No announcement yet.

Промиване на охладителна система

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Промиване на охладителна система

Колеги,как да промия цялата охладителна система?Вчера източих целия антифриз или това което беше останало от него.Такава теня и гадост изтече,че не можете да си представите.Сипвах няколко шишета вода и общо взето се поизми но според мен не достатъчно.Та въпроса ми е дали има някаква химия или нещо подобно за да се промие идеално отвътре двигателя радиаторите и всички водопроводи.
    Благодаря предварително на отзовалите се.
    alfa 33 1.5 boxer-85

Да обичаш значи да даваш,а по-скъпа любов от алфа нема

Продават "химия" по бензиностанциите и в магазините. Аз съм ползвал и съм доволен и с оцет съм промивал - също действа. Проблема е , че ако е имало малки дупчици по радиатора запушени от боклуците след промивка могат да се отворят. Успех.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Цени на тия препарати за миене-8-9 лева за тубичка.
      Лошото е,че можеш да забравиш да минеш само с едно третиране.

След миенето си налагаш тотална забрана за сипването на чешмяна вода в радиатора.Само дестилирана плюс антифризец,по-висока концентрация-за -30 примерно.
      Има и едни рецепти с фосфорна киселина...ама това е вече за мнооого тежки случаи.

Comment

Само ОЦЕТ другото е безполезно.Изпробвано
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
        Alfa Romeo 33

Comment

Да не шурне, че ще стане чудо.
          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

За съжаление има и такава вероятност.

Comment

Има и друго ако колата е карана дълго време с вода се е натрупало котлен камък а оцетът има сройството да го разгражда, има опастност да се запуге радиатора и да не охлажда добре !
              Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Всяка киселина се отнася така към котления камък.

Comment

Най-добре го промий само с вода. Аз така направих, без да отпушвам евентуално дупчици, а също така излезе сумати мръсотия.
                  33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                  X